Αχαΐα: Δημοτικός υπάλληλος πήγε για έλεγχο και “στόλισαν” υπηρεσιακό όχημα με …σκουπίδια

0
170

 

 

 

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποίησαν αυτοψία στην Δ.Κ. Ροδοδάφνης για την εξέταση αίτησης του προέδρου της Δ.Κ. Ροδοδάφνης. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακό όχημα.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας στην παραλία «Άκολης» και ενώ το υπηρεσιακό όχημα ήταν σταθμευμένο σε Δημοτικό πάρκινγκ έμπροσθεν του καταστήματος”και κατά την απουσία των υπαλλήλων που διενεργούσαν εκείνη την στιγμή έλεγχο επί της παραλιακής οδού, πολίτης εναπόθεσε σακούλες με απορρίμματα πάνω στο υπηρεσιακό όχημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τόσο φθορά στο όχημα καθώς πλέον δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από τους Δημοτικούς υπαλλήλους, λόγω των στραγγιδίων που χύθηκαν σε αυτό καθώς και να υπάρξει σαφέστατη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης και πρόκληση κινδύνου για την ψυχική και σωματική υγεία των υπαλλήλων που εκείνη την ώρα ασκούσαν τα υπαλληλικά τους καθήκοντα.

Μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία Αιγίου και μετά από επί τόπου αυτοψία αστυνομικών του Α.Τ. Αιγίου έγινε καταγραφή του συμβάντος. Για όλα τα ανωτέρω θα επιληφθεί άμεσα η δικαιοσύνη, στην οποία για μια ακόμα φορά εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, πιστεύοντας ότι θα πράξει το χρέος της.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ξανά και να υπενθυμίσουμε ακόμα μια φορά στους συνδημότες μας, ότι καταλαβαίνουμε πλήρως την κατάσταση ψυχικής φόρτισης την οποία βιώνουν, λόγω του γνωστού θέματος της ΜΗ αποκομιδής των στερεών αστικών απορριμμάτων με αποτέλεσμα τη συσσώρευση αυτών, με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Τον ίδιο κίνδυνο, ως δημότες αυτού του Δήμου βιώνουμε και εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας. Εμείς δε, που πραγματοποιούμε την αποκομιδή τους, είμαστε πιο εκτεθειμένοι σε κινδύνους (σωματικούς, βιολογικούς, χημικούς) απ’ ότι οποιοσδήποτε άλλος (δημότης ή Αιρετός) κάτοικος αυτού του Δήμου.

Δηλώνουμε δε ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, κινδυνεύοντας να γίνουμε γραφικοί, ότι εμείς, ως δημοτικοί υπάλληλοι, αν και είναι γνωστό τοις πάση, δεν έχουμε ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για το θέμα των απορριμμάτων που βασανίζει εδώ και δεκαετίες τους Αιγιαλείς, αλλά είναι θέμα που δεν έλυσαν ΠΟΤΕ οριστικά, όλες οι, έως τα σήμερα, ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλά περιστατικά επιθέσεων σε Δημοτικούς υπαλλήλου τόσο κατ΄ ιδίαν όσο και μέσω ηλεκτρονικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας τονίζουμε ότι καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες. Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον και η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική. Ήρξατο χειρών αδίκων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

τέτοιες συμπεριφορές εκδικητικού χαρακτήρα και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

α)να κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπεύθυνου από τον γραφείο Νομικών του Δήμου Αιγιαλείας για να προστατευθεί η Δημοτική Περιουσία και να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική υγεία των Συναδέλφων μας.

β) να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αιγιαλείας που να καταδικάζει τις παντός τύπου προσβλητικές επιθέσεις που δέχονται οι Δημοτικοί υπάλληλοι κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους (λεκτικές ,σωματικές, μέσω ηλεκτρονικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης), οι οποίοι ασκώντας τα υπαλληλικά τους καθήκοντα γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα της ανευθυνότητας της έλλειψης σεβασμού και κοινωνικής παιδείας τρίτων.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στις Δημοτικές Υπηρεσίες ή να ενημερώνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά από υπαλλήλους που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) οφείλουν και έχουν υποχρέωση προτού προβούν σε δημοσιεύματα ή δηλώσεις τρίτων για θέματα που αφορούν Δημοτικές Υπηρεσίες να διασταυρώνουν οιανδήποτε πληροφορία.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τα Μέλη Ο Πρόεδρος