Με αέρα νίκης η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αμαλιάδα

0
279

Εκατοντάδες Ηλείοι κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας (Πλατεία Σοχιάς) που αποδείχθηκε μικρό για την προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στην Ηλεία Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ένα πολυπληθές και ένθερμο ακροατήριο της παλαιότερης αλλά και της νέας γενιάς, πλαισίωσε τον υποψήφιο βουλευτή, διακόπτοντας επανειλημμένα με χειροκροτήματα την ομιλία του.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρικτές του υποψηφίου βουλευτή βρέθηκαν στο πλευρό του. Ανάμεσά τους ο Ιωάννης Λυμπέρης, Δημαρχος Ήλιδας, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης νομού Ηλείας, ο Ανδρέας Μαρίνος, Δήμαρχος Πηνειού, ο Χρήστος Μπιλίρης, Περιφ. Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ο Ευγένιος Αστερής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ήλιδας, ο Ευάγγελος Χριστοφόρου, Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Ήλιδας, ο Παναγιώτης Παναγιωτάρας, αντιδήμαρχος διοίκησης Ήλιδας, ο Αθανάσιος Φουντάς, δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, ο Ιωάννης Χριστόπουλος, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, ο Γεώργιος Προκόπης, Πρόεδρος Αυγείου, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αμαλιάδας, ο Παναγιώτης Αδρακτάς, πρ. Βουλευτής Ηλείας, ο Γεώργιος Αηδονης, πρ. Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Κωνσταντίνος Λούρμπας, πρ. Δήμαρχος Γαστούνης, ο Ελευθέριος Βαρουξής, υποψήφιος βουλευτής Νομού Ηλείας, η Κλεονίκη Γκουβίτσα, υποψήφια Δήμαρχος Ήλιδας, ο Ανδρέας Παπαδάκος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, ο Νικόλαος Κουλούρης, πρ. Δήμαρχος Λεχαινών, ο Γεώργιος Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας, ο Κωνσταντίνος Παπαλεωνίδας, Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ήλιδας, η Κωνσταντίνα Χωρέμη, Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως, ο Σπύρος Πολίτης, Διοικητής Νοσοκομείου Πύργου, η Αριστέα Παπαδοπούλου, διοικήτρια Νοσοκομείου Κρεστένων, η Ιωάννα Λουρίδα, μέλος της επιτροπής ισότητας φύλων, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Νικόλαος Λαϊνόπουλος, Υπεύθυνος Πολιτισμού ΝΔ, ο Χρήστος Βαλλιανάτος, Πρόεδρος παραγωγών Αμαλιάδας και ο Πατήρ Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος.

Ο ίδιος με ιδιαίτερη άνεση, εξαιρετικά επικοινωνιακός μίλησε από καρδιάς, έκλεψε τις εντυπώσεις κι απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα στέλνοντας μήνυμα νίκης και συσπείρωσης, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο δικό του όραμα για την Ηλεία, για την κοινωνία, και τους πολίτες.

«Όλοι λένε ότι η αγαπημένη μας Ηλεία έχει μείνει πίσω.

Ότι το κεντρικό κράτος δεν νοιάζεται γι΄ αυτό το μοναδικό και πανέμορφο τόπο με τις τεράστιες και ανεκμετάλλευτες δυνατότητές του.

Έναν τόπο, που δεκαετίες πριν θα έπρεπε να είχε μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, που είναι πράγματι μοναδικά.

Και οι ευθύνες είναι μοιρασμένες.

• Η άψυχη γραφειοκρατία της Αθήνας

• Ο τοπικισμός

• Η αδυναμία παρέμβασης και επιβολής στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.

Η δική μου παρουσία στην Ηλεία έχει σαν σκοπό, μέσα από συνεργασία, συναντίληψη και συνεννόηση με όλες τις υγιείς κοινωνικές, παραγωγικές και πολιτικές δυνάμεις και συνολικά τους φορείς εκπροσώπησης της Ηλείας, να απαλλαγούμε από νοοτροπίες και αντιλήψεις που μας κρατούν πίσω, να δούμε στο σύνολό της την Ηλεία να προοδεύει, με τους Ηλείους ενωμένους μπροστά στον κοινό μας σκοπό.

Δεν σας κρύβω, ότι όλο αυτόν τον καιρό που είμαι σε ανοιχτή γραμμή με όλους σας, έχω πάρει ενθάρρυνση, εμψύχωση και εμπιστοσύνη, για να κάνουμε το μεγάλο άλμα, κόντρα στη φθορά των τελευταίων δεκαετιών» τόνισε.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηλείας θα λάβει υψηλά ποσοστά, μιας και ο κόσμος και η κοινωνία, αναζητά περισσότερο από ποτέ «σταθερότητα, συνέπεια και ασφάλεια».

«Ασφάλεια, ή αβεβαιότητα;

Εθνική υπερηφάνεια, ή υποχωρητικότητα;

Σοβαρότητα, ή ανευθυνότητα;

Και τα διλήμματα αυτά ορθώνονται, όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα της κάλπης, πιο επιτακτικά…

Γι΄ αυτό ένας είναι ο δρόμος.

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει Αυτοδύναμη και Ισχυρή Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο κ. Αβραμόπουλος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κάνοντας μια πιο προσωπική αναφορά τόνισε «Η δική μου υποψηφιότητα στην Ηλεία μας, στο νομό που δίνει το brand name της την Αρχαία Ολυμπία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ευελπιστώ, ότι σηματοδοτεί με τρόπο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό την στροφή προτεραιότητας και έμφασης στην ελληνική περιφέρεια.

Αυτή είναι και η δική μου φιλοδοξία και το δικό μου όραμα.

Να συμβάλω τα μέγιστα με εμπειρία, γνώση και φρόνηση για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική περιφέρεια μακριά από τις αγκυλώσεις ενός υδροκέφαλου και συγκεντρωτικού κράτους» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Τον κ. Αβραμόπουλο προλόγισε η δημοσιογράφος Γιούλη Ηλιοπούλου που είπε ότι δεν έχει ξαναδεί την αίθουσα με τόσο κόσμο. Μάλιστα παραφράζοντας τον Νίκο Καζαντζάκη τόνισε: «Μεγάλη ευθύνη να είσαι ψηφοφόρος» καλώντας τους Ηλείους να ψηφίσουν τον άνθρωπο που θα πάει την ΗΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! Που μπορεί να πάει την ΗΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! Τον άνθρωπο που έχει λόγο στα κέντρα αποφάσεων.